Distribucija toplih i hladnih napitaka, bazeni, fontane, masažne kade - hot tubs - swim spas, sustavi za navodnjavanje, pumpe, travni tepisi ...

AutomatiNavodnjavanjeMikroirigacijaBazeniPumpeTravni tepihRobot kosiliceEdukacijaNovostiO nama

PROFESIONALNA OPREMA

 
 
 
 
 
 
 
 

 Klasični bazeni
 Ugradbeni bazeni
 Filtracija
 Doziranje i dezinfekcija
 Cirkulacija
 Spojni materijal
 PVC foloja za oblaganje
 Čistači
 Ostala oprema
 Prekrivači Solarni tuševi Sollar-Rip Hidraulični lift Dodaci
 Vodene igre
 

 

Kontaktirajte nas ...

Opći uvijeti prodaje

 

GRIJANJE VODE PUTEM SOLARNIH KOLEKTORA

 

 

SOLAR-RIPP grije bazen putem solarnih kolektora na ekonomičan način obzirom da je utrošak energije jednak nuli. Montiranje solarnih kolektora je jednostavno uz mogućnost kasnije nadogradnje sistema. Moderna termo tehnologija SOLAR – RIPP-a radi na efikasan i apsolutno ekonomičan način, naime solarna je energija besplatna za svih. Donedavno se bazenska voda zagrijavala na različite tradicionalne načine, dok se danas sve češće koriste tehnike sa solarnom energijom obzirom na vremena koja karakteriziraju štednju klasičnih oblika izvora energije. Sistem SOLAR – RIPP-a nudi rješavanje problema skupih izvora energije te nudi  jeftiniji i za okolinu povoljniji izvor energije.Prikladan je kako za privatne tako i za javne bazene. Nadalje, sistem omogućuje automatsko uključivanje odnosno isključivanje sistema obzirom na programiranu temperaturu. Bazen srednjih veličina kao što je npr. 4m x 8m ima kapacitet otprilike 50 000 litara vode koju je potrebno zagrijati na temperaturu između 25 i 30 stupnjeva. Odnos između navedenih temperatura i energije koja je potrebna da zagrije tu vodu na određenu temperauru vrlo je velik.
Jedan kolektor SOLAR–RIPP-a od 32 m² već proizvodi do 9 600 kWh (9,6 MWh)   neophodni kako bi se zagrijavala voda bazena u razdoblju od mjeseca svibnja do mjeseca rujna, razdoblje u kojem se i  bazeni najviše koriste na području srednje Evrope.
Sistem kolektora se po mjeri obzirom na potrebe i karakteristike pojedinog bazena proizvode i nakon toga ugrađuju. Mogućnosti postavljanja kolektora su razne; na zemlju, ravne krovove, na krovove različitih padova ili jednostavno na zidove ili neko drugo mjesto izloženo suncu.

 

© 2013  AS. FRANCO, Jehnići 5, 52440 POREČ - CROATIA   e-mail: franco@franco.hr